Saturday, September 14, 2013
I nEeD ALLAH iN mY liFe


Kehidupan yang diredhai oleh Allah adalah kehidupan yang berjaya mendapat RedhaNYA. Kehidupan tanpa Allah dalam diri kita, adalah kehidupan yang sia-sia, rugi dan terus rugi selama-lamanya, kerana kehidupan di dunia ini adalah semaian benih untuk akhiratn sana.. "Ya Allah ampunkanlah dosa-dosa kami, kami sentiasa alpa, lalai, bimbinglah kami kejalan yang benar"..

Hari meniti hari sebenarnya kita ini sudah hampir hari kiamat..Bekalan apakah kita sudah siapkan untuk bawa bekalan disana? Banyak lagi hidup ini di sia-siakan, banyak lagi hidup ini buat sesuatu bukan keranaMU..Manusia ini selalu dan selalu merungut ini tak cukup dan ini tak cukup, masih lagi tidak pandai melafazkan syukur kepadaNYA..Mohon taubat kepadaNYA..


Allah tidak pernah meninggalkan kita seminit, sesaat, Allah sentisa bersama kita, tapi kenapa kita sanggup kadang-kadang terlupa seminit, sesaat, kepada Allah..Allah! Allah! Allah!..Kami tidak pandai menghargai apa yang engkau berikan kepada kami..Ampunkanlah dosa-dosa kami..^ Dunia hanya pinjaman semata-mata untuk kita, kenapa kita terlalu banyak untuk kejar dunia lebih??..Allahu Rabbi...^
Apabila kita lupa, sedih, Allah jentik kepada kita kembali, supaya terus mohon kepadaNYA,Ya Allah..!!!


Allah sentisa cintakan hambaNYA, kita sebagai hamba Allah kita perlu dan wajib untuk balas cinta Dari Allah, dengan cara menyemai KEIMANAN DAN KETAQWAAN dalam hati kita..Kita risau sesuatu, kita ingin dan ingin, mohonlah kepada Allah,..Allah akan beri apa yang hambaNYA minta..Allahu Akbar..Banyak perkara dalam hidup ini perlu utamakan HAK ALLAH, perlu utama yang lain, baru dapat keredhaanNYA, rahmatNYA..

~ Jom kita menjadi hamba RABBANI, jangan kita menjadi hamba DUNIAWI..~ 

No comments:

Post a Comment