Friday, November 4, 2011

MEDAN BARU YANG MENDIDIK JIWA...

Assalamualaikum kepada sidang pembaca blog saya,perkongsian saya kali ini adalah keterasaan diri ini dengan medan baru.Genap saja 7 september 2011 diri ini sudah bergelar mahasiswa di Universiti Sains Islam malaysia..Kehidupan ini menjadi berubah kerana sebelum ini hanya bergelar pelajar sekolah menengah..

Kehidupan ini itulah yang sebenar bukan selama-lamanya akan tetap seperti itu saja..ia akan berubah..Di medan baru ini saya mendapat perkara baru sebelum tidak dapat..sebenarnya perkara ini yang mendidik diri ini menjadi seorang yang lebih matang..dengan kematangan ini diri ini sentiasa dekat kepada Allah s.w.t..


Medan yang sebenar untuk berehat adalah adalah tibanya nanti di syurga Allah..itulah tempat rehat yang sebenar...banyak lagi ini perlu perbaiki pada mulanya rasa kejutan apabila di medan yang sebenar...Diri ini alhamdulillah sudah mendapat rakan-rakan yang ramai yang sekelas dan serumate mereka semua saling mencari hakikat kehidupan di dunia ini...peranan siapakah??....Diri ini perlu memainkan peranan penting...jangan biarkan mereka...

"Ya Allah engkau Maha Mengetahui hati hamba-hambamu...berikan kami petunjuk ke jalan yang benar dan berikanlah kepada hambaMu yang sedang mencari hakikat kehidupan yang sebenar di dunia ini..Ya Allah engkau berikanlah sentuhan kasihmu kepada kami...kami mohon kepada ya Allah..."amin2 ya rabbal 'alamin..

Semoga bermanfaat bersama dengan perkongsian ini...diri ini ingin menjadi hebat seperti srikandi-srikandi islam pada zaman Rasulullah...MUJAHIDAH PERLU BANGUN.....No comments:

Post a Comment